Sin Vadisi – Ölüler Vadisi

“O mübarek gemiler hangi seherden geliyor. “

Dinsel teolojiye göre Mısır ve Mekke olarak iki ayrı yerde TUVA vadisi ismiyle Yahudilik ve Müslümanlıkta yer alır.

İkisi de gerçeği barındırmaz..

Doğrusu ise ..

KRALLARIN TUVAN VADISI’NDEKI ESKİ BIR HALK. KAYIP DÜNYA: TUVA..

Tuva’daki Krallar Vadisi

Dağlarla çevrili Turano-Uyuk havzasında, Tuva Cumhuriyeti’nin Piy-Khem kozhuununun Arzhan ve Tarlyk köylerinden çok uzak olmayan, İskit döneminin kabile liderlerinin ve klanların mezarları olan çok sayıda büyük höyük zinciri vardır. Zincirler muhtemelen içlerine gömülü insanların akrabalıklarını yansıtıyor. Bilim adamları, mezarları Tuva’nın Uyuk kültürüne bağlamaktadır.

Eski mezar höyüklerinin çok sayıda ve büyük olmasından dolayı, yerliler buraya “Krallar Vadisi” diyorlar. Kralların Tuvan Vadisi, Mısır’daki “adaşı” gibi, tarihi sırlar ve hazinelerle doludur. Ne de olsa, eski mezar höyüklerinin kazılarına zar zor başlayan arkeologlar, şaşırtıcı buluntular yaptı: altın zırh, benzersiz yapılar ve sıra dışı mezarlar – tüm keşif listesinden çok uzakta.

En büyük ve en ünlü höyükler “Krallar Vadisi” – “Arzhan-1” ve “Arzhan-2.”

Kızıl’ın 70 kilometre kuzey-batısında ve Turan’a 26 kilometre uzaklıkta bulunan Arzhan-1 höyüğü, adını yakınlarda bulunan aynı adı taşıyan Arzhan köyünden almıştır. Bu belki de Kuzey Asya’da bilinen en büyüğüdür İskit dönemine ait, MÖ 9.-7. yüzyıllara kadar uzanan kraliyet cenazesi Höyüğün çapı 120 metre ve yüksekliği 4 metre idi. Höyüğün kazısı 1971-1974 yıllarında M.P. Gryaznov liderliğindeki bir keşif gezisi tarafından gerçekleştirildi. Toprak setin altında, merkezi bir çerçeve ve çevresinde bulunan 70 kütük kabinden oluşan, kütük tavanlı karmaşık bir ahşap yapı keşfedildi. İnşaatları yaklaşık 5.000 büyük karaçam kütüğü aldı.

Merkez koruganda, “kral ve kraliçe”nin cenazesi bulundu ve höyüğün toplam 16 kişi ve 160’tan fazla at gömüldü. Bütün bu insanlar, bireysel güvertelerde ve özel kütük kabinlerinde onurlu bir şekilde gömüldü. Höyüğün antik çağda yağmalanmasına rağmen, birçok mezarda hala ortaya çıkan İskit “hayvan stilinin” tüm izlerini taşıyan benzersiz öğeler korunmuştur. Keşfedilen altın ve gümüş eşyalar, gömülülerin soylu kökeninin tartışılmaz kanıtıdır.

Kurgan “Arzhan-2”, “Arzhan-1” ile görsel olarak benzer dört setin aynı “zincirinin” bir parçasıdır ve ona çok yakındır. 2001-2003’te bir Rus-Alman keşif gezisi tarafından araştırıldı. Höyüğün gerçekten etkileyici boyutları var: 80 metre çapında ve 2 metre yüksekliğe kadar. Kurganın devasa boyutu, onların içinde “kraliyet” cenaze törenlerinin varlığını kabul etmeyi mümkün kılmıştır. Sonuç tüm beklentileri aştı.

Bu, gerçekten de, MÖ 7. yüzyılın ikinci yarısında İskitli bir liderin mezar yeriydi. Höyük de bir zamanlar yağmalanmış ve merkezi taş işçiliği bozulmuştu. Neyse ki, höyüğün odalarından birinde kabilenin hükümdarı ve karısının, muhtemelen bozulmamış bir cenazesi vardı. Ve yanındaki odada ev eşyaları, silahlar ve altın takılar bulundu. Mezardan çıkarılan altının toplam ağırlığı yaklaşık 30 kilogramdı. “Arzhan-1” höyüğünde olduğu gibi burada da 17 kişi ve yaklaşık 160 at gömüldü. Bazıları kafasına tahta bir damga vurularak öldürüldü. Bu arada kraliçe gibi giyinmiş bir kadın bu şekilde öldürüldü.

“Arzhan-1” ve “Arzhan-2” höyüklerindeki keşiflerin değeri, öncelikle, antik bozkır göçebelerinin en yüksek sosyal tabakasının bozulmamış mezar kompleksinin ilk kez bilimin malı haline gelmesinde yatmaktadır. Ayrıca, Kralların Tuvan Vadisi’ndeki höyüklerin, Karadeniz İskit höyüklerinden çok daha eski. Bu, bilim adamlarına İskitler döneminin buradan başladığına ve ancak o zaman Karadeniz bölgesine yayıldığına inanmaları için neden verdi.

MÖ 8.-7. Yüzyıllardan kalma anıtların keşfedildiği Tuva’daki mevcut kazılar, beklenmedik bir şekilde Herodot’un varsayımlarının doğruluğunu doğruladı. İskit tipi kabilelerin tanımlanması, sözde “İskit üçlüsü” nin bileşenlerinin varlığıyla gerçekleşir: silahlar, at koşum takımı ve tabii ki hayvan stilinin sanat nesneleri. Birkaç höyüğün birleştiği sözde “Krallar Vadisi”ndeki buluntular, yine arkeolojik verilere göre MÖ 8-7. Yy.’lara, yani Karadeniz bölgesinde İskitlerin bulunmadığı döneme tarihleniyor.

Mustafa Kemal Atatürk ” Anadolu 5.000 yıldır Türk yurdu boşuna demiyor.”

Mısır ‘da olan Krallar vadisi resmen bizden çalınmış.

İskitler , Mısır’ın çok çok öncesinde varlar . Bilinmeyen İskit savaşçısı, servetinin sembolleri keşfedildiği için Sibirya Tutankhamun olarak adlandırıldı:

Yahudilik ve Müslümanlığa geçişi ise bizden bir gerçekliğin dinsel teoloji içinde kullanılması..
Tamamen süreci saklama ve çarpıtma…                                                                                            Mesela, Mısır’ın ölüler kitabı. .
Mesela , Mezarların insanlara ibret olması…

Buraya bir not düşelim. TUVA Türk özerk Cumhuriyeti olup , dünyanın en önemli Elmas yataklarına sahiptir .

TUVA vadisi , Dünya’daki Sin Vadisi… Mezarlar vadisi ..
‘Bizim sırrımız Ay’da ! Ay’da Sin vadisi var.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3945825035445449&id=100000539747261

Bu kadar yeterli umarım..
Sırrı bilen sır taşıyandır .

Atabey Hüseyin Hakkı Kahveci

Hakkında Hüseyin Hakkı Kahveci

Hüseyin Hakkı Kahveci Gazeteci, Yazar, Stratejist, Siyaset ve Terör Uzmanı olarak Free Lance yani bağımsız gazetecilik alanında faaliyet göstermektedir. 19 Kasım 1972 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İlk – Orta ve Lise eğitimini Ankara'da tamamlamış olup 1991 yılında Devlet Bursu ile yurt dışında burslu Tıp eğitimi almıştır. Sonrasında CSU – USA'de İşletme üzerine Üniversite eğitimi sonrasında MD; Master düzeyinde Uluslararası İlişkiler ve Management eğitimi almıştır.

OKUDUNUZ MU?

Hüseyin Hakkı Kahveci Parlamento Haber Köşe Yazıları

ADI: TUKİDİDES TUZAĞI!

Türk Dış politikası, iç durumu, ekonomik göstergeler, siyasetin paradigmaları TUZAĞA düştüğümüzü gösteriyor. Peki bu tuzağın …