Hüseyin Hakkı KAHVECİ | Sarı yelek kasırgası

İki hafta önce akaryakıt zammı protestolarıyla başlayan Fransa’daki eylemler, Belçika’nın ardından Hollanda’ya sıçradı.

Hüseyin Hakkı KAHVECİ
@hhakkikahveci
kahvecihakki@gmail.com

Kısaca PİRE İÇİN YORGAN YANDI .

Daha başlangıç . ABD ve Suudi Arabistan arasında saklanan anlaşmaya göre önümüzde ki günlerde dünya büyük bir petrol ve türevleri sıkıntısıyla karşı karşıya bırakılacak.

Kaşıkçı cinayeti üzerinde Prens Salman hedefte . Trump `ın Arabistan ziyaretini düşünün .  Salman , babası ve Trump bir kürenin üzerinde ellerini üst üste koyarak poz vermişlerdi.

Sonrasında Mekke imamı “ Dünya `yı ABD ile beraber yönetiyoruz.” Demişti.

Bizim ak kafaların yıllarca söyledikleri inandırılmış oldukları yalanların gerçekliği ile yaşıyoruz. Halen , bu manzara karşısında akılları yerine gelmiş değil. Anlamsız bir şekilde basit beyanlarla günü kurtarıyorlar.

BAE ve Suudi Arabistan , sınırımızda mevzilenmiş olan YPG – PKK  teröristlerine maddi detsek veriyorlar. Ak kafa YENİ ŞAFAK gazetesinde kalem sallayan İbrahim Karagülle diyor ki “ Bu açıkça savaş ilanı . BAE ve Suudi Arabistan prenslerine karşı halkların harekete geçmesi gerekir. “ diyor. Açık açık iç işlerine karışma ve darbe ilanı . Kısaca darbe bozası pişirenler başka ülkelerin halklarına darbe yapın diyor.

Sarı yelek aynı zamanda sarı kum fırtınası işareti olmasın .

Bizim aklı evvellere söyledik . Araplarla  ümmet falan olunmaz . Araplarla iş tutulmaz. Ama yaptıkları ortada .

Sarı yelek eylemine farklı bir açıdan baktım . Birde Avrupa açısından bakalım .

Fransa’da “sarı yelekliler” adı altında örgütlenen eylemciler, son bir yılda motorin fiyatlarının yüzde 20’den fazla artması üzerine bir süredir ülke genelinde gösteri düzenliyor..

Belçika ve Hollanda`ya sıçrayan eylemler sonucu , Fransa vergi artışını askıaya aldığını açıkladı.

Bu işin diğer zamları var . Halklar artık yutmuyor .

Aynı sorun bizim ak akıllıların başında var . Kafalar bunu almıyor .  Ekonominin iyi olduğuna dair havuz medyası ekranlarında başlatılan algı operasyonları halkın cebine yansımıyor . Yüzde üç yüz elli zam yemiş ürünler varken , yüzde on iskonto yapsan bir şey değişmez.

O kadar ters orantılı bir durum var ki , madem dolar ve euro düştü . O halde yapılan zamlar neden geriye alınmıyor .

Gariban soğancılara saldırmayı maharet sayan akıl , belki SARI YELEK EYLEMİYLE karşı karşıya değil  ama SOĞAN eylemiyle karşı karşıya kalırsa şaşırmam.

Ama eminim ! Fransa ile başlayan süreç  Almanya ve İngiltere sonrasında Türkiye olarak dünya gündemini meşgul etmeye devam edecek .

Ekonominin dip yaptığı bu ortamda AKP politikaları ülkenin yarınlarını tükettiler. Şimdi ekranlarda sırıtarak bir şey yokmuş gibi davranmaları pişkinlik anlamına gelir.

Hiçkimsenin cebinde para yok . İnsanlar işsiz , borç dağları almış başını gidiyor .

Kağıt üzerinde her şey güzelleme yapılıyor . Öyle olmadığını topyekün anlayacağız .

Ufuk görünmüyor . Hava çok gri..

Sarı yelek eylemi bize tarih ve tekerrür açısını gösteriyor . Bastil hapishanesinden başlayan isyan adını FRANSIZ DEVRİMİ olarak almış . Halkı ezen elitlerin hepsi yerle bir olmuştu . Yüz yıl önce bir çok halka ilham veren süreç yeniden başlamış sayılır .

Hep beraber görüp seyredeceğiz. Tarihe tanıklık ediyoruz.

Son kitabım “ Mühürlü Vagon “ çıktı .

Ve bir hatırlatma diğer kitaplarım ..

  • RABITA – Uğur Mumcu`dan sonra
  • Atatürk`ün Yasaklanan Kitabı
  • Yahuda – Atatürk ve Cumhuriyete kuşatma ..Okuyunuz.

Hüseyin Hakkı KAHVECİ Kitapları

The post Hüseyin Hakkı KAHVECİ | Sarı yelek kasırgası appeared first on Kuzgun Portal.

Hakkında Hüseyin Hakkı Kahveci

Hüseyin Hakkı Kahveci Gazeteci, Yazar, Stratejist, Siyaset ve Terör Uzmanı olarak Free Lance yani bağımsız gazetecilik alanında faaliyet göstermektedir. 19 Kasım 1972 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiştir. İlk – Orta ve Lise eğitimini Ankara'da tamamlamış olup 1991 yılında Devlet Bursu ile yurt dışında burslu Tıp eğitimi almıştır. Sonrasında CSU – USA'de İşletme üzerine Üniversite eğitimi sonrasında MD; Master düzeyinde Uluslararası İlişkiler ve Management eğitimi almıştır.

OKUDUNUZ MU?

Hüseyin Hakkı KAHVECİ | Kaşıkcı tezgahı yeni oyun !

Neymiş bu KAŞIKÇI elması bir bakalım . Hani isimler ve olaylar arasında bir örtüşme bağı …